Begeleid schilderen in atelier

Jeltje Baas geeft waarschijnlijk in eigen atelier in het voorjaar 2021 weer een cursus schilderen en prive lessen op aanvraag. De voorjaars en herfstcursussen in 2020 zijn afgelast vanwege de huidige virusmaatregelen.

Cursus Schilderen

    

Begeleid schilderen (voor beginners en gevorderden) in atelier (8 lessen, acryl-, aquarel- en olieverf, pastelkrijt, of tekentechnieken) op:

de cursus is dit voorjaar per email/video, terwijl Jeltje nog in Nieuw Zeeland is. 

We spreken een datum af voor de (gratis) buitenschilderdag met alle liefhebbers: huidige en oud-cursisten.

Ochtendlessen: op de dinsdag, 's ochtends van 9.45 -12.15 uur.

Kosten: € 132, - per 8 lessen, inclusief koffie of thee en koek(je), exclusief materialen, te voldoen contant op de eerste cursusdag of door overmaken voor aanvang van de cursus. 

Minimum aantal deelnemers: 6 pr groep. Ook privé-lessen en workshops mogelijk, tijden in overleg.

Werken in atelier met diverse technieken, olieverf, aquarelverf, acrylverf, ook pastelkrijt- en andere tekentechnieken

De cursussen zijn bedoeld om (meer) vaardigheden te bereiken met de teken- en schildertechnieken en de verschillende mogelijkheden van deze technieken te gebruiken voor het schilderen/ tekenen van diverse onderwerpen, portret/ model of landschap op een eigen wijze.

Elke cursist heeft een eigen manier om naar de onderwerpen te kijken en er uitdrukking aan te geven. Het stimuleren en het verdiepen van het kijken en verwerken plus de techniek van het schilderen staan centraal in deze cursus. Daarbij worden veel voorbeelden uit de kunstgeschiedenis getoond en besproken. Voor gevorderden gaat het vooral om het ontwikkelen van een eigen handschrift en persoonlijke keuzes, zij werken vooral naar eigen voorkeur met steeds aandacht voor belangrijke beeldaspecten. De cursist brengt eigen materiaal mee. (Beginners kunnen in overleg eerst materiaal in het atelier uitproberen.)

Jeltje Baas is docent tekenen en schilderen en werkzaam als beeldend kunstenaar. Zij ontving haar opleiding aan de Academie Minerva te Groningen, zij schildert met olie-, acryl- en aquarelverf en tekent. Haar onderwerpen: mensen, met name portretten, landschappen/ koeien en afgeleid daarvan abstracter werk.

Inlichtingen en aanmelding: Jeltje Baas 0561-433122 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Cursus portret

               

Portret tekenen/schilderen (voor beginners en gevorderden) in atelier (6  lessen, acryl- aquarel- en olieverf, pastelkrijt, of tekentechnieken): nog geen nieuwe datum

Middaglessen: op de vrijdag, 's middags van 13:30 -16:00 uur.

Kosten: € 99,-  per 6 lessen, inclusief koffie of thee en koek(je), exclusief materialen en eventuele modelkosten als er niet genoeg vrijwilligers worden meegenomen, te voldoen contant op de eerste cursusdag of door overmaken voor aanvang van de cursus. Ook privé-lessen mogelijk, tijden in overleg.

Werken in atelier met diverse technieken, olieverf, aquarelverf, acrylverf, ook pastelkrijt- en andere tekentechnieken

De cursussen zijn bedoeld om (meer) vaardigheden te bereiken met de teken- en schildertechnieken en de verschillende mogelijkheden van deze technieken te gebruiken voor het schilderen/ tekenen van portret/ model op een eigen wijze. Elke cursist heeft een eigen manier om naar de mens te kijken en er uitdrukking aan te geven. Het stimuleren en het verdiepen van het kijken en verwerken plus de techniek van het schilderen staan centraal in deze cursus. Daarbij worden veel voorbeelden uit de kunstgeschiedenis getoond en besproken.

Voor gevorderden gaat het vooral om het ontwikkelen van een eigen handschrift en persoonlijke keuzes bij het maken van een portret, zij werken vooral naar eigen voorkeur met steeds aandacht voor belangrijke beeldaspecten.

De cursist brengt eigen materiaal mee. (Beginners kunnen in overleg eerst materiaal in het atelier uitproberen.) Jeltje Baas is docent tekenen en schilderen en werkzaam als beeldend kunstenaar. Zij ontving haar opleiding aan de Academie Minerva te Groningen (afstudeeronderwerp portret), zij schildert met olie-, acryl- en aquarelverf en tekent. Haar onderwerpen: mensen, vooral portretten, landschappen/ koeien en afgeleid daarvan abstracter werk.

Inlichtingen en aanmelding: Jeltje Baas 0561-433122  Dwarsvaartweg 78 Oosterstreek, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (Kijk ook op www.ateliergrensweg.nl).

 

Landschap tekenen/schilderen

   

Landschap tekenen/schilderen(voor beginners en gevorderden) in atelier: 10 lessen, acryl- aquarel- en olieverf, pastelkrijt, of tekentechnieken op de dinsdagochtend/ -avond:

nog geen nieuwe datum

Ochtendlessen: op de dinsdag, van 9.45 – 12.15 uur. Bij voldoende aanmeldingen ook lessen op de dinsdagavond van 19.30 -22.00 uur.

Kosten:€ 165,- per 10 lessen, inclusief koffie of thee en koek(je), exclusief materialen, te voldoen contant op de eerste cursusdag of door overmaken voor aanvang van de cursus. Ook privé-lessen mogelijk, tijden in overleg.

 

Schilderweekend in Atelier Grensweg te Oosterstreek

De Friese Wouden zijn enorm veelzijdig! Ze staan niet alleen bekend om de vele wandelpaden, fietsroutes en natuur, maar ook om de grote hoeveelheid kunst en cultuur die Zuidoost Friesland rijk is. Ontwikkel je eigen creativiteit tijdens een schilderweekend in het Drents-Friese Wold met arrangement ‘Atelier Grensweg’.

Heerlijk creatief weekend!

Je neemt vier dagdelen deel aan schilderworkshops bij Atelier Grensweg in de prachtige omgeving van Oosterstreek. De techniek van het schilderen en het kijken naar onderwerpen staan hierbij centraal. Van vrijdag- tot en met zondagmiddag verblijf je in het sfeervolle Bed & Breakfast ‘Atelier Grensweg’. Geniet van schilderworkshops op een unieke plek in Friesland aan de rand van het Drents-Friese Wold.

Prijs € 180,00 per persoon (onder voorwaarde van 2 personen op de 2-persoonskamer)

Workshops

Acryl- en olieverf (*landschap *stilleven/bloemen *portret/model, abstraheren) 

Data: op aanvraag

Duur: 6 dagdelen van 2,5 uren op vrijdag, zaterdag en zondag

Tijden: 10.00 - 12.30 uur en van 13.30-16.00 uur

Kosten: € 130, -, inclusief lunch, koffie en thee, exclusief materialen of

Duur: 4 dagdelen van 2,5 uren op zaterdag en zondag

Tijden: 10.00 - 12.30 uur en van 13.30-16.00 uur

Kosten: € 86, -, inclusief lunch, koffie en thee, exclusief materialen 

Minimum aantal deelnemers: 6 per workshop.

Bed & Breakfast vanaf € 28 p.p.p.n. mogelijk.

Acrylverf en olieverf op papier, paneel of doek

De workshops zijn bedoeld om (meer) vaardigheden te bereiken met de schildertechnieken en de verschillende mogelijkheden van deze technieken te gebruiken voor het schilderen van diverse onderwerpen, portret/ model of landschap op een eigen wijze. * Onderwerpen voor de workshops op aanvraag.

Elke cursist heeft een eigen manier om naar de onderwerpen te kijken en er uitdrukking aan te geven. Het stimuleren en het verdiepen van het kijken en verwerken plus de techniek van het schilderen staan centraal in de workshops. Daarbij worden veel voorbeelden uit de kunstgeschiedenis getoond en besproken. Voor gevorderden gaat het vooral om het ontwikkelen van een eigen handschrift en persoonlijke keuzes.

De cursist brengt eigen materiaal mee. (Beginners kunnen in overleg tegen vergoeding materiaal in het atelier gebruiken.)

Jeltje Baas is docent tekenen en schilderen en werkzaam als beeldend kunstenaar. Zij schildert met olie- , acryl- en aquarelverf en tekent. Haar onderwerpen: mensen, met name portretten, landschappen/ koeien en afgeleid daarvan abstracter werk. Zij ontving haar opleiding aan de Academie Minerva te Groningen.